Хасковски производител на лимец с престижна награда за биоземеделие

Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/ в Пловдив за девета поредна година е инициатор и организатор на Ден на биоземеделието. Събитието, което се провежда днес, е част от Международната селскостопанска изложба АГРА.

Тази година Денят на биологичното земеделие се организира съвместно със Slow Food България, Международен панаир - Пловдив и Българска асоциация. В рамките на събитието ще се проведе Международна конференция на тема „Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето“, в която ще вземат участие изследователски и неправителствени организации, представители на държавни институции, фирми и университети.

Тази година ние се концентрираме върху селските райони, не само като източници на чисти храни, но и като социални политики – социалното фермерство като инструмент за трудова интеграция, също така фестивалност, биоразнообразие и локално, кулинарно наследство, каза порф. Димитър Димитров – ректор на ВУАРР.

Проф. Димитров  днес ще връч и престижната награда Лауреат „БИОФАКТОР“, която е учредена от Академичния съвет на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите и се излъчва за четвърта поредна година в памет на проф. Георги Сенгалевич – основател на Деня на биологичното земеделие:

Тази година носителят на наградата е производителят на лимец Петко Ангелов от хасковски регион.