Алумни

Алумни

Боян Димитров Богомилов, с. Басарбово, ул. ”Баба Тонка” №9, неженен, земеделски производител на овощен посадъчен материал.

-През 2008 г. се записах да уча във ВУЗК–Русе със специалност Агротехнологии. Когато успешно завърших през 2011 г. и получих диплома за агроном, се регистрирах като земеделски производител. Така аз успях да осъществя своята мечта и да създам овощния разсадник BB Garden. Изборът на професия е много важен момент в живота на всеки един от нас. Това е път който вървим цял живот, а в моя случай това е и пътят към щастието, а именно да работя това което обичам най-много.

За мен, увереността в собствените сили и качества и умението да поемаш отговорност за постъпките в живота си, са едни от най-важните предпоставки за успеха както в личен така и в бизнес план.

Занимавам се с овощарство от много дълго време – 24 години и когато се разбра, че България ще бъде приета в ЕС през 2007 г. стана ясно, че само висшето образование ще помогне за развитието ми в този бизнес. Затова избрах да се запиша във ВУЗК–Русе. Връщайки се почти 10 г. назад и анализирайки случилото ми се оттогава смятам, че това е едно от най-добрите решения които съм вземал в моя живот. Преживяното през трите години на обучение за мен бе едно приключение, една вълшебна приказка. Всички преподаватели бяха страхотни хора, добри специалисти в своята област. По време на тригодишното обучение е имало е много случаи когато започвахме да изучаваме предмет, който не бе свързан със земеделието като счетоводство, пиар и връзки с обществеността и други. Тогава с всички колеги се чудехме и обсъждахме дали ще ни е от полза, как ще ни помогне това. Сега осъзнавам и оценявам цялостната подготовката която получихме защото се оказа, че всичко това е допринесло за изграждането ни като личности, специалисти и успели млади българи. Дадена ни бе уникалната възможност за придобиване на нови знания и умения. Благодаря на административното ръководство на ВУАРР – Русе затова, че след завършването  продължиха да ми помагат да преодолея още едно стъпало към успешната реализация, която всеки от нас търси след края на обучението си. 

                                                                                                                                                           Боян Богомилов

                                        ***

-Здравейте! Казвам се Яна Райнова на 26 години съм, завършила съм бакълаварска степен „Икономика на туризма“ и степен магистър „Финанси и банково дело“ във ВУАРР. Работя в Природонаучен музей- Сребърна като екскурзовод, една чудесна работа за млад човек, защото това ти дава шанс да се запознаваш с много нови хора всеки ден не само българи, но и чужденци, да научаваш много нови неща като култура, традиции, език.

А и да работиш сред една красива природа в България е нещо страхотно защото действа много мотивиращо и въздействащо и те кара да се стараеш да показваш тази красота на природата на много хора. Също така учи на търпение, дисциплина и най- вече как да се грижиш за природата и околната среда.

Каква е била мотивацията ми да завърша във ВУАРР- мотивацията ми е тази, че имах възможността да уча исканата от мен специалност а именно туризъм и съм безкрайно щастлива да работя по тази специалност защото като млад човек смятам, че всеки би бил щастлив да работи това, което е мечтал и е положил усилия.

Случки от миналото ми във ВУАРР- ами то не е точно случки, но бих казала, че имах удоволствието да бъда възпитаничка на едни страхотни преподаватели, които биха те изслушали, биха застанали зад теб, биха те подкрепили и най- важното биха ти помогнали, смятам, че с такива преподаватели няма как студент да не е щастлив и мотивиран за, което съм наистина много благодарна. Да имала съм и мигове на страх на притеснение, но всички това минава и остават само хубавите моменти. 

                                                                                                                                                        Яна Райнова

                                        ***

- Казвам се Надежда Димитрова Цветкова, живея в град Русе, омъжена с две деца.

След дипломирането ми във ВУЗК, филиал Русе, като бакалавър “стопанско управление”, завърших магистратура “стопанска логистика” в НВУ “Васил Левски”- В. Търново. През 2015 г. ми бе присъдена образователната и научна степен “доктор”  по научната специалност “Организация и управление извън сферата на материалното производство (отбрана и национална сигурност)”.

        Специалностите, които предлага ВУАРР са актуални и дават възможност за успешна реализация на дипломираните студенти. Лично моята мотивация е свързана с факта, че работя в Държавната администрация и със завършването на бакалавърска степен по специалността “стопанско управление”, която е част от регистъра на административните длъжности, получих възможност за кариерно израстване. Качественото обучение във ВУАРР, което подготвя конкурентни кадри дава шанс за продължаване на обучението. Трябва да се отбележи и приятната обстановка, която допринасяше за усвояване на нови знания. Чистите, слънчеви аули, оборудвани с нова мебилировка, залите за упражения, снабдени с модерни компютърни системи осигуряваха оптимални условия за нови знания. 

 

На мен лично обучението във ВУАРР ми даде разнопосочени ползи. Освен  дипломата, срещнах нови приятели. С част от тях продължихме обучението си по специалността “стопанска логистика” в НВУ “Васил Левски” – В. Търново. Имахме много приятни и интересни мигове и приятелството ни продължава и към настоящия момент.

                                                                                                                                                      Надежда Цветкова