Студенти от ВУАРР в Силистра на винарски лабораторен час в Румъния

 

На територията на Енологичен център край ГКПП Силистра, но в румънска територия, който е част от комплекса на Винарска изба ОСТРОВ бе първото по рода си изнесено в чужбина семинарно занятие на студенти - бъдещи агроеколози от Учебния център на русенския филиал на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите Пловдив.
 
Над 20 обучаеми по задочен път второкурсници, водени от преподавателя си доц. Димитър Якимов, имаха среща с опитни лаборанти и енолози от румънския завод - един от най-големите в югоизточната част на страната. Посещението им е свързано с учебна дисциплина в рамките на специалностите им "Аграрна икономика" и "Управление на агробизнеса".
 
Студентите участваха в дегустация на вината в завода, в който продължава развитието на специалната изложба, създадена с определени екземпляри от популярни вина, произведени в нас и в северната ни съседка, чиято колекция все повече се увеличава. Разгледан бе и етнографскияат музей, създаден попроект за трансгранично сътрудничество, свързан с отглеждането на лозя и производството на вино по "терасите на Дунав".