ВУАРР Пловдив – филиал Русе взе участие в деветото Туристическото изложение "Уикенд туризъм"

ВУАРР Пловдив – филиал Русе взе участие в деветото Туристическото изложение "Уикенд туризъм". 90 компании бяха регистрирани за участие. За първи път се представиха 11 нови участници - общини, музеи, атракциони, туристически агенции. Регистрираните участници се представиха с 40 павилиона и шест обособени щанда на открито.

 

     Майстори на разнообразни традиционни занаяти от цяла България обогатиха програмата. По време на изложението традиционно се проведоха кръгла маса и презентации. Дискутираха се теми като "Обектите на ЮНЕСКО - перли в огърлицата на Русе" и "Туризмът - ресурс за развитие на трансграничния регион Русе - Гюргево".

 

     В рамките на изложението се проведе и шестият фестивал на туристическите забавления и анимации. Най-добрите групи за исторически възстановки в България отново са в Русе: прабългарите от Багатур, средновековните млади хора от Чигот, войните от Легио Прима Италика от Свищов. Към тях за пръв път се присъединява Театрална група "Темп" от Враца с възстановки на древни ритуали.