ВУАРР Пловдив - филиал Русе взе участие в единадесетото издание на Туристическото изложение „Уикенд Туризъм 2015“

Кметът на Русе Пламен Стоилов откри единадесетото  издание на Туристическото изложение „Уикенд Туризъм 2015“ и осмото издание на Фестивала на туристическите забавления и анимации. Той изрази радостта  си, че всяко следващо издание на форума става все по-добро и се радва на по-голяма популярност.

Г-н Стоилов подчерта, че тази година в изложението участват над 125 фирми и общини от страната, което бие всички рекорди до момента. „Щастлив съм, че Русе днес е туристически център. Става традиция всяко следващо изложение да става все по-добро, като тази година организаторите са предвидили допълнителни атракции с улични музиканти и артисти. С организаторите имаме идея  догодина изложението да е още по-атрактивно и да го превърнем в международно“, допълни още кметът.

Сред гостите на изложението беше и директорът на главна дирекция „Туристическа политика” към Министерството на туризма г-жа Мария Иванова, която сподели, че „Уикенд туризъм“ е безкрайно необходим формат, както за развитието на туризма в България, така и за потребителите на туристически услуги.

Сред официалните гости на събитието бяха още директорът на ОП "Туризъм" към Столична община г-н Иво Маринов, зам.-кметовете г-жа Даниела Шилкова, г-жа Наталия Кръстева и д-р Страхил Карапчански, председателят на Общински съвет - Русе засл. проф. Васил Пенчев, зам. областният управител Станимир Станчев и др. Изложението посети лично министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова.