ВУАРР ПЛОВДИВ - ФИЛИАЛ РУСЕ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДЕСЕТОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ "УИКЕНД ТУРИЗЪМ"

Рекорден брой от 110 компании са регистрирани за участие в десетото издание на туристическото изложение "Уикенд туризъм".

Това съобщи на откриването кметът на Русе Пламен Стоилов, в присъствието на Мария Иванова - директор на дирекция в Министерството на икономиката и енергетиката, и на областния управител Венцислав Калчев, предаде БТА.

"Това изложение показва, че сме на правия път, че Русе категорично се намесва на пазара на туристически атракции и дестинации", заяви Стоилов.

Откриването на изложението бе предшествано с театрален и танцов спектакъл, в който учстваха "вакханки", "огнена жрица" и воините от "Легио Прима Италика", като в края му "тракийската принцеса-войн Гепепирис" благослови събитието. Изложението ще продължи до 17 май. В него са регистрирани повече       от       360    участници.

Паралелно с изложението ще се състои и Седмият фестивал на туристическите забавления и анимации. На него ще се представят групи за исторически възстановки, сред които прабългарите от "Багатур", средновековните млади хора от "Чигот" и воините от "Легио Прима Италика". Ще има и майстори на разнообразни традиционни занаяти от страната.

Събитията се осъществяват под патронажа на кмета на Русе Пламен Стоилов, със съдействието на Министерството на икономиката и енергетиката, което има и специален щанд, на който представя националната визия за развитие на туризма.