Студентски практики

Студентски практикиУважаеми студенти,

 

Стартира изпълнението на проект „Студентски практики“.

Може да направите своята регистрация в информационната система на проект “Студентски практики” - http://praktiki.mon.bg/sp.След като попълните всички необходими данни в профила си, Вие ще имате възможност да кандидатствате за обявените позиции от работодатели за професионалното направление, в което се обучавате.

Начинът за кандидатстване е следният: след като разгледате публикуваните обяви в секцията „Обяви”, отнасящи се към Вашето професионално направление натискате бутон „Кандидатствай” на онези, които намирате за подходящи. Вашият профил ще стане видим за работодателя по съответната обявена от него позиция. Избраните позиции се появяват в секцията „Моите обяви”, от където ще виждате статуса на обявата. Ако в обявата се изискват мотивационно писмо или други допълнителни документи, изпратете ги на контактите, посочени в профила на работодателя.

При изготвяне на графика за практика да вземете под внимание факта, че договорът за практическо обучение трябва да е подаден във висшето училище за подпис най-късно 10 дни преди датата на стартиране на практиката.

Право на участие имат всички действащи студенти, дори и тези, участвали в предния  проект "Студентски практики".

 

Екип на проект "Студентски практики"