ВУАРР за по-зелена околна среда

Висше училище по агробизнес и развитие на регионите ще подари на своите студенти стипендии, лаптопи, таблети, електрически скутери, почивки на море и планина и екскурзии в чужбина.

Тези и още много приятни изненади ще бъдат изтеглени чрез жребий в навечерието на Студентския празник 8-ми декември 2019. Един от първокурсниците на висшето училище ще има уникалния шанс да получи специалната награда на ректора – електромобил 6ES. Тази серия електрически автомобили е базирана на концепцията за една по-зелена околна среда. Возилото е със соларен панел, който захранва батерията за разширен пробег. Допълнителни екстри са отварящите се задни прозорци, прибиращите огледала и LED стоповете. Разполага с GRS, съвременна навигационна система и камери за паркиране на заден ход. Батерията се зарежда за 8 часа и с нея автомобилът може да измине до 140 км. Предимства на електромобила са възможността за безплатно паркиране в сините и зелените зони в големите общини, освобождаването от местен данък, винетна и екотакса.
Другата специална награда, която ще получи един от студентите късметлии, е електрически скутер. Той е снабден с LED скоростомер, а максималната скорост, която развива, е 45 км/ч.
Вече две поредни години ВУАРР раздава подаръци за Студентския празник. Имената на печелившите се теглят на специална церемония в присъствието на нотариус.
Вижте повече тук: 2017 и 2018

Продължава приемът на документи за кандидатстване за учебната 2019/2020 година във ВУАРР- филиал Русе.
Желаещите да се запишат в избраната от тях бакалавърска или магистърска специалност могат да го направят всеки делничен ден от 8:00 до 16:30 часа.